Okuliare

Antireflexná úprava skiel

Okuliarová šošovka, tak ako aj každá iná optická plocha prepúšťajúca svetlo, sa v skutočnosti správa ako polopriepustné zrkadlo, ktoré časť svetla odráža.
            Práve tomuto faktu (strate svetla odrazom) zabraňuje antireflexná vrstva a umožňuje tak svetlu viac prechádzať šošovkou a nositeľovi tak lepšie vidieť!

Antireflex, antireflexná vrstva, antireflexný povrch, antireflexné okuliare, AR…všetky tieto pojmy v očnej optika predstavujú povlak nanesený na povrch šošovky, ktorý eliminuje odrazy svetla. Odraz svetla vzniká pri jeho dopade na povrch šošovky. Znížením odrazu sa zvyšuje priepustnosť svetla šošovkou a tým dopadá viacej svetla na sietnicu oka. Bežné sklá bez antireflexu odrážajú približne 9% svetla, takže iba 91% svetla sa dostáva k oku. Naproti tomu antireflexná šošovka prepustí až 99,5% svetla. Stále s nami? Ak to znie zložito tak si to zhrňme.

Prečo antireflexné šošovky?

–      Eliminuje odrazy a záblesky svetla z povrchu šošovky

–      Zlepšuje priepustnosť svetla a zlepšuje videnie

–      Zvyšuje kontrast videnia

–      Znižuje únavu vašich očí

–      Vylepšuje videnie v noci

Pre koho sú antireflexné sklá?

Antireflex je odporúčaný pri každej činnosti v interiéri ako aj vonku. Pracujete s počítačom, pozeráte na displej, televízor alebo smartphone? Čítate, píšete či štrikujte pri umelom osvetlení. Berte okuliare s antireflexnými sklami. Samozrejmosťou by mal byť antireflex, pri šoférovaní, hlavne v noci. Neoceniteľným sa stáva pre lyžiarov, pri pobyte na slnku, pri mori a vodných športoch.

–      Šoférov

–      Pre lyžiarov

–      Pre prácu s počítačom

–      Na čítanie

–      Pri vode, na pláži