Okuliare

Do školy so zdravým zrakom.

Zdravie detí je pre každého rodiča to najdôležitejšie. Tak prečo neskontrolovať aj zrak? 

Prvé vyšetrenie detského zraku u očného lekára sa doporučuje vo veku 3 rokov. Pretože prvé roky života sú rozhodujúce pre vývoj zraku, zodpovednosť za ochranu zraku svojich detí nesú rodičia. Včas diagnostikované refrakčné vady môžu byť liečené s dobrými výsledkami a možno tak predísť noseniu okuliarov v dospelosti.
Nástup do školy sa blíži: Dajte deťom vyšetriť aj zrak!

Všímajte si svoje deti.
Svoje ratolesti je preto potrebné si dôkladne všímať. Čím neskôr pôjdu na vyšetrenie zraku, tým je väčšia šanca, že budú nosiť okuliare. Vyhýbať by sa mali najmä pozeraniu televízie zblízka alebo sedeniu pri počítači.

Rodičia prváčikov riešia pred nástupom do školy množstvo vecí: tašku, pomôcky, zošity, prezuvky. Odborníci však upozorňujú, že im často ani nenapadne dôležitá vec. Dať deťom vyšetriť zrak. Deti totiž dokážu kamuflovať až 5 dioptrií. V škole sa potom môže stať, že im čítanie pôjde oveľa pomalšie, budú unavené a celkovo sa im tam nebude chcieť chodiť. Budú totiž pomalšie ako ich spolužiaci. A pritom by to vyriešili obyčajné okuliare.

August je svetovým mesiacom zdravia a bezpečnosti detských očí, čo nám má pripomenúť nielen kontrolu u očného lekára pred nástupom do školy, ale aj prevenciu očných ochorení. Tejto oblasti sa všeobecne venuje len veľmi málo pozornosti, a pritom je mimoriadne dôležitá.

K problémom zraku v školskom veku patria:
• Neschopnosť vidieť vzdialené predmety
• Neschopnosť čítať z tabule
• Prižmurovanie očí
• Ťažkosti pri čítaní
• Sledovanie televízora z bezprostrednej blízkosti


Vkusné okuliarové rámy pre vaše deti nájdete v očných optikách DIAMOND získate 30€ zľavu na rám a -50% na nerozbitné sklíčka.